(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
В статті розглядаються проблеми інтерпретації археологічного матеріалу на прикладі епіграветських пам‟яток степів Північно-Західного Причорномор‟я максимуму останнього зледеніння. В колекціях досліджених епіграветських cтоянок регіону - Анетівка 2 та Велика Акаржа, за допомогою типологічного методу, виділяються так звані «епіоріньякські елементи». Ця ситуація часто пояснюється «культурними контактами», а іноді і сезонністю поселень. На сучасному рівні розвитку науки присутність різних «інокультурних» домішок повинна доводитися аналізом не тільки кременевого інвентаря, але і аналізом культурного шару стоянок.