(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проблема китайської міграції на територію СРСР та Української РСР в 20-ті рр. ХХ ст. та становище китайських робітників, що працювали на Донецьких шахтах, залишаються поза увагою історичної науки, проте мають значні перспективи на ґрунті краєзнавчих досліджень. У даній статті на основі архівних даних дається характеристика загального матеріального та правового становища китайської етнічної групи в 20-ті рр. ХХ ст. на території Радянської України. Розкривається правозахисна роль Союзу китайських робітників та його діяльність на території України.