(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується вплив фізичної культури та спорту на соціалізацію та соціокультурний розвиток особи в 1920-х – на поч. 1930-х рр. Зазначається, що завдяки масштабній пропагандистській кампанії відбулися системні зрушення в організації форм фізичної активності громадян та широке залучення молоді до фізкультурної діяльності. Встановлено, що системні заняття фізичною культурою та спортом підвищили соціальну мобільність жінок та громадян з обмеженими фізичними можливостями сприяли викоріненню девіантних проявів поведінки.