(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано життєвий шлях та діяльність відомих випускників Чернігівського інституту народної освіти. На основі архівних джерел, праць попередників, охарактеризовано умови їх творчої діяльності, враховано вплив суспільно-політичної ситуації на життя молоді. Звернуто особливу увагу на внесок випускників чернігівської вищої школи в різні галузі наукового та культурного життя Радянської України першої половини ХХ століття. Окреслено перспективи подальшої роботи в даному напрямі дослідження.