(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто участь польського населення у радянському партизанському русі в період Другої світової війни. Звертається увага на роль поляків у створенні в середині 1942 р. перших радянських партизанських формувань у Західній Україні. Проаналізовано мотиви вступу поляків до радянської партизанки, військовий та політичний розвиток польських партизанських структур, підсумки їх діяльності та вплив компартійного керівництва на їх функціонування.