(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується санітарно-епідеміологічне становище на території генерального округу Житомир (друга половина 1941 – початок 1944 рр.). Визначено, що в період нацистської окупації офіційна влада проводила заходи для його стабілізації та недопущення поширення інфекційних захворювань. Адже такі хвороби несли загрозу не лише для місцевого населення, а й самих німців. Проте інфекційні захворювання у регіоні значно розповсюдилися уже з 1942 р. Особливу небезпеку ніс тиф, який набув характеру епідемії. Значно розповсюдилися і венеричні хвороби.