(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується розвиток нормативно-правового забезпечення комп’ютеризації навчання у вищих навчальних закладах України та дистанційного навчання у вишах нашої країни. Робиться висновок, що створення такої нормативно-правової бази проведене у два основні етапи: на першому етапі прийняті нормативно-правові акти щодо розв’язання стратегічних проблем інформатизації українського суспільства; на другому – створені правові передумови розвитку науково-методичного, змістовного, кадрового та матеріально-технічного забезпечення комп’ютеризації навчального процесу та дистанційного навчання.