(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано становище і розвиток історичної науки в західних областях УРСР в другій половині ХХ ст., стан розробки питань історії України, всесвітньої історії та історії зарубіжних країн науковцями зазначеного періоду. Показано особливості розвитку теми, узагальнено критичні оцінки вітчизняних вчених. Автор вказала на перспективні напрями подальшого наукового вивчення історичних досліджень вчених західних областей УРСР, наукових досягнень українських істориків другої половини 1940-х – кінця 1980-х рр. XX століття.