(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті здійснено огляд основних наукових досліджень та проаналізовано основні тенденції у розвитку сучасної вітчизняної історіографії Волинської трагедії 1943 року. Вказано, що волинські події 1943 року є однією з найболючіших сторінок в україно-польських відносинах. Ключову увагу приділено передумовам, причинам, генезису конфлікту, ролі третіх сторін, обопільним втратам. Акцентовано увагу на недостатньому вивченні проблеми, окреслено напрями подальших дослідницьких пошуків.