(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена механізмам асиміляції кипчаків у Угорщині. Кипчаки протягом перших поколінь не асимілювались і зберігали свої вірування, звичаї, зачіски, одяг. Християнізація кипчаків проходила повільно і принесла перші успіхи тільки у середині XIV ст. важливим чинником кипчацької ідентичності була приналежність до певних родів та племен. Відмова від неї спрощувала процеси асиміляції. У XV ст. ставати християнином стало значити і ставати угорцем. Остаточна асиміляція кипчаків відбувалась у XVI-XVIII ст.