(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проведений комплексний аналіз такого історичного явища як «Ініціатива Бріана». Автором розглянуті причини виникнення цього проекту об’єднання європейських держав, його сутність та цілі, зв’язок із існуючою системою міжнародних відносин. Проаналізований зміст Меморандуму А. Бріана та реакція європейських урядів на нього. Зроблений висновок про значення проекту А. Бріана як перехідного етапу у трансформації європейської свідомості від пріоритету традиційних національних цінностей до наднаціональних.