(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджується роль Дунайсько-Дністровського межиріччя в етногенезі слов’ян, їхні відносини із сусідніми племенами, характеризуються слов’янські племінні союзи тиверців та уличів, розглядаються кочові племена, які відіграли важливу роль у колонізації межиріччя, характерні риси салтівсько-маяцької та балкано-дунайської археологічних культур, які розвивалися на Дунайсько-Дністровських землях, висвітлюються події формування держави Дунайська Болгарія та нової етнічної спільноти – волохів у межиріччі.