(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто роль Білозерки у житті представників дворянського роду Скадовських. Показано, що протягом 1798-1917 рр. маєток був матеріальною основою життя родини, центром реалізації наукових і культурних ініціатив, формування та трансляції сімейних цінностей. Визначено внесок родини в економічний та культурний розвиток населеного пункту, фактори, що вплинули на функціонування маєтку, ставлення громадськості до діяльності роду на сучасному етапі. Окреслено перспективи подальшої роботи в напрямі дослідження маєтків відомих діячів Південної України.