(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті основна увага приділена питанню участі купецтва Слобожанщини у відкритті Харківського університету в 1804 році, особливо внескам торгових людей на будівництво навчального закладу. Окремо визначені загальні положення про діяльність майбутнього університету. Автором проведене дослідження з виявлення ключових факторів, що сприяли виникненню навчального закладу. Серед останніх слід відзначити економічне зростання Харкова завдяки активному розвитку торгівлі, а також появу в місті гімназії та училищ.