(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглядаються історичні публікації на сторінках волинської преси ХІХ – початку ХХ століття, що виступають покажчиком подій того часу, фактичного матеріалу та результатів історичних розвідок, присвячених проблемам історії козацтва та Визвольної війни під проводом Б. Хмельницького. А саме, в статті: виділено основні напрямки публікацій з даної тематики, проаналізовано змістове наповнення, визначено їх можливості для вивчення минулого волинського регіону та суспільної свідомості населення тогочасної Волині.