(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті йдеться про становлення системи боротьби з ховрахами в південному регіоні. Увага акцентується на діяльності земських установ, які були рушійною силою в цій системі, та чимало зробили для подолання важливої соціально-економічної проблеми, від якої потерпало населення краю, та чималих втрат зазнавало сільське господарство. Проаналізовано практичні справи окремих повітових земських і міських управ Херсонської губернії та їх активність щодо об’єднання зусиль місцевих виборних органів самоврядування та жителів регіону для вирішення багатьох нагальних проблем.