(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто діяльність Українського Горожанського Комітету в Галичині у сфері охорони здоров’я протягом 1918–1923 рр. У системі розподілу праці товариства ці функції виконувала Самаритянська секція, тому автором з’ясовано передумови і причини її формування, охарактеризовано організаційну структуру. В ході дослідження проаналізовано напрямки діяльності членів секції, спрямовані на покращення санітарно-гігієнічних умов проживання українських військовополонених і постраждалого від військових дій цивільного населення, надання їм матеріальної та медичної допомоги.