(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На основі широкої джерельної бази, матеріалів Львівської національної бібліотеки імені В. Стефаника зроблено спробу реконструювати образ С. Т. Качали як історика, громадсько-політичного діяча тa активного борця з полонофільством, у роботі розглянуті діяльність Степана Качали як депутата Галицького сейму; розвиток українського парламентаризму в Галичині та участь о. Качали у ньому; основні етапи його політичної кар’єри у Галицькому сеймі та частково у австрійському рейхсраті.