(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі аналізу архівного матеріалу, періодичних видань та монографічних досліджень розглянуто діяльність класових більшовицьких спілок в середовищі національних меншин Української СРР в 1920-30-ті роки, визначено їх стосунки з представниками різних національних груп, а також відображено їх участь в більшовизації національного села. Окремо розглядається ставлення представників різних національних груп до комнезамів та їх участі в продрозкладці, боротьбі з заможним селянством та колективізації національного села.