(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Під кутом історіографічного бачення розглядається мемуарна література селянського руху початку ХХ ст. на Наддніпрянщині, видана як у дожовтневий період, так і в післяреволюційний час. Аналізується критика спогадів радянськими істориками, вплив на неї пануючих тенденцій розвитку історичної науки, ідеологізації гуманітарного знання тощо. При цьому особлива увага приділяється радянській історіографії 1920–1930-х років, а також науковим працям сучасних істориків України. Пропонується авторська періодизація історіографії мемуарної літератури.