(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На широкому історіографічному і фактичному матеріалі досліджено провідні тенденції в нагромадженні знань стосовно протиборства Директорії УНР з українськими політичними партіями ліворадикального спрямування в українській зарубіжній історіографії. Виявлено, систематизовано і охарактеризовано основні групи історіографічних джерел із зазначеної проблеми, проаналізовано методологічні підходи українських зарубіжних істориків до її висвітлення. Виділені сюжети, які потребують подальшого вивчення та наукової інтерпретації.