(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються наукові праці сучасних українських дослідників, присвячені історії становлення національної системи освіти в період національно-визвольних змагань 1917–1921 рр. Розкривається ступінь наукового вивчення проблем становища вчительства на Слобожанщині, особливостей його гендерно-вікового, соціального і національного складу, підготовки, професійної організації та ролі в розвитку шкільної освіти регіону в 1917–1921 рр., визначаються перспективи подальшого дослідження зазначеної проблематики.