(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовані матеріали україномовних газет республіканського значення, в яких розкривається історія діяльності жіночих рад в Україні у 1948–1951 рр. та визначені їх інформативні можливості. Зазначена джерелознавча цінність республіканської преси при вивченні жіночих організацій Радянської України. При вивченні історії діяльності жіночих рад в Радянській Україні значний внесок в історичну науку робить преса, як один з основних видів джерел по цьому питанню. Сьогодні не має спеціальних джерелознавчих досліджень, в яких би аналізувалася україномовна преса як джерело з історії діяльності жіночих рад на Україні у 1948–1951 рр., що і обумовлює актуальність даної статті.