(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Здійснено історіографічний аналіз наукових праць, тією чи іншою мірою дотичних до проблеми українсько-польської взаємодії у рамках єврорегіонів "Карпатський" та "Буг". Розглянуто підходи до оцінки ефективності співпраці двох держав. Визначено чинники, впливом яких вчені обґрунтовують характер діяльності єврорегіонів та міру заангажованості України і Польщі у ній. З’ясовано міру наукового обґрунтування проблеми, вказано на необхідність її подальшого вивчення.