(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються основні напрямки наукової історіографії проблеми участі української радянської інтелігенції у царині захисту природного середовища УРСР у другій половині 1940-х – середині 1980-х рр. Простежується вплив суспільно-політичних факторів на розвиток екологічного історичного наративу. Проведений аналіз засвідчив неповноту розкриття цієї проблеми в науковій літературі та необхідність проведення окремого дослідження з даної теми із залученням нових джерел та використанням сучасних методологічних підходів.