(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюються передумови організації, основні завдання та напрями досліджень відділу виноградарства у складі Кримської обласної дослідної станції протягом 1926–1930 рр. під керівництвом завідувача М.А. Хількевича і її директора М.М. Клєпініна. Зокрема, особливу увагу приділено проблемі пошуку співробітниками заходів боротьби проти шкідника виноградної лози ˗ філоксери. Показані зв’язки, встановлені М.М. Клєпініним з метою налагодження сортовипробувальної мережі, з науковими установами Кримської АСРР та УРСР.