(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
1926 року в Одесі був створений Науково-дослідний інститут фізики, у якому під керівництвом відомого вченого, доктора фізико-математичних наук, професора Є. А. Кирилова розпочалися систематичні дослідження з наукової фотографії й сформувалася наукова школа. В статті проведено ідентифікацію неформального наукового колективу, очолюваного Є. А. Кириловим, з науковою школою, розглянуто її персональний склад та визначено періоди наукової діяльності колективу одеських фізиків під керівництвом професора Є. А. Кирилова.