(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У роботі розглядаються взаємини князівської влади й місцевого боярства в різних регіонах ПівденноЗахідної Русі княжої доби. Виявляються чинники, які сприяли досягненню переваги однієї чи іншої сторони. Також прослідковується роль боярських верств у політичній організації кожної землі, вплив на вічові збори та зовнішню політику княжих династій. Показано незмінність відносин між князівською владою й боярськими верствами з плином часу. Хронологічно розглядається період з ХІ до ХІІІ ст., до фактичного розпаду Київської Русі. Ключові