(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті здійснюється історико-документознавчий аналіз архівних матеріалів гродських та земських судів, сеймиків з питань обороноздатності міста Львова XVI-XVIII ст. Судові акти, що стосуються історії Львова, знаходяться у двох фондах львівських земських та гродських актів Центрального державного історичного архіву України у м. Львові. Автори на основі архівних джерел опрацювали комплекс документів, які дають певне уявлення про становище міста в ході війн різних періодів та ведення оборони міста.