(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню історії появи і розвитку римо-католицької громади в містах Східної України, а також будівництва місцевих храмів в ХІХ столітті. Визначено ключові етапи розвитку римо-католицької церкви регіону і кількісний склад католицьких громад. Проаналізовано внесок окремих осіб в розвиток костьолів. Джерельна база даної роботи базується на архівних матеріалах Державного архіву Саратовської області (Росія) і раніше не використовувалась українськими дослідниками. Це дало змогу авторові ввести до наукового обігу абсолютно новий масив фактологічного матеріалу.