(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Пропонована стаття присвячена сприйняттю наукових праць француза Даніель Бовуа сучасними істориками-інтелектуалами. На основі широкого кола праць дослідників Центрально-Східної Європи здійснено аналіз рецепції наукових поглядів вченого щодо етносоціальної історії Правобережної України. Польські історики швидше відреагували на появу праць французького дослідника, переосмислили його висновки і перейняли деякі погляди. В українській історіографії сьогодні також спостерігається поступовий прогрес у сприйнятті і розробленні концепцій, запропонованих французьким істориком.