(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються питання пов’язані з становленням та розвитком великих приватних господарств у заможних німецьких колоністів Таврійської губернії в другій половині ХІХ – на початку ХХ століття. Спираючись на архівні джерела, автор досліджує їх внутрішню структуру та найбільш характерні риси, а також намагається визначити загальну роль цих господарств у економічному розвитку даного регіону на той час. Актуальність обраної тематики пов’язана з значним впливом німецьких колоністів на загальні аграрні та культурні процеси всього півдня сучасної України, які відбувалися у пореформений період історії Російської імперії.