(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття висвітлює стан домашньої освіти у м. Олександрівську Катеринославської губернії та в Олександрівському повіті. Жіноча освіта у цьому регіоні поширювалася дуже повільно. Єдиний середній навчальний заклад, який готував домашніх учительок, з’явився у місті лише на початку XX ст. До його відкриття початкова педагогічна підготовка місцевих учительок відбувалася у різних середніх жіночих навчальних закладах.