(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті автор аналізує діяльність Ю. Романчука у процесах заснування українських політичних партій; написання їхніх програмних документів, та статутів їхньої діяльності. Висвітлено його роль в об’єднання національно-демократичних політичних течій Східної Галичини в УНДП. Простежено спроби політика вплинути на реакцію австрійського уряду та провладної польської більшості щодо діяльності українських партій у Східній Галичині, забезпечити українському чиннику більший вплив на державну політику Австро-Угорщини.