(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються особливості єврейських погромів в Україні в період національної революції 1917-20-го років та діяльність єврейських громадських об’єднань, направлена на ліквідацію та подолання погромного руху. Єврейські жителі міст та містечок після погромів потребували негайної медичної і продовольчої допомоги. Це спричинило до появи серед національно-свідомого єврейства громадських об’єднань, які метою своєї діяльності визначали боротьбу з погромниками та відновлення соціально-економічного і культурного становища українського єврейства.