(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті подано стислий історичний екскурс формування білоруських військових сил. Здійснено спробу проаналізувати білоруський військовий рух в контексті національно-політичної ситуації періоду 1917-1918 рр. Здійснено спробу з’ясувати позицію білоруських політичних кіл до ідеї створення національних збройних формувань. Визначено, що єдиного підходу до проблеми серед білоруського політикуму не було. Водночас у статті акцентується увага на значенні національних військових з’їздів, які проходили на території Білорусі. Визначено ставлення більшовиків та німецької окупаційної адміністрації до спроби білоруських діячів реалізувати план створення національного війська.