(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуто більшовицькі методи атеїстичної роботи серед національних меншин України впродовж 20-х років ХХ ст. Водночас зосереджується увага на результатах антирелігійної пропаганди в нацменсередовищі. Перераховуються причини від яких залежав її низький вплив. В контексті лібералізації суспільно-політичного життя за доби НЕПу аналізуються взаємовідносини влади з релігійними громадами національних меншин України в сфері користування культовими спорудами протягом першого десятиліття перебування більшовиків при владі.