(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проаналізовано процес відкриття клубних установ у Донбасі у 1920-х рр. Відображено основні завдання клубу в умовах радянської ідеології. Підкреслено максимальне зосередження вказаних осередків у робітничому Донбасі. Проаналізовано як позитивні сторони, так і недоліки в роботі клубів. Розкрито особливості діяльності хат-читалень у сільській місцевості. Зображено роботу профспілок у напрямку культурно-освітньої діяльності клубних установ. Підкреслено, що організація клубів була новим вектором в духовному житті населення.