(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розкривається загальна картина формування та бойової діяльності Запорізької групи військ влітку 1941 р. Особливу увагу приділено 274-й стрілецькій дивізії, що була основою групи. На основі донесень про втрати спростовуються поширені уявлення про переважно запорізький склад дивізії і обґрунтовується думка про її комплектацію переважно призовниками з Одеської та Київської областей. За допомогою журналів бойових дій відтворюється панорама оборони Запоріжжя у серпні 1941 р., боєздатність та втрати захисників міста.