(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується хід творення та перші роки діяльності політичного об’єднання “Наша Україна”. Пропонується розглядати це як складову частину процесу формування конгломерату партії влади часів Президента України Л. Кучми. Досліджується в часовій динаміці смислове наповнення програмних документів партії. Вказується на відсутність чітких ідеологічних постулатів у даної асоціації, її тяжіння до соціального та гуманітарного популізму. Пропонується вважати причинами “помаранчевої” революції владні претензії регіональних промислових та управлінських еліт, що зіштовхувалися з авторитарними амбіціями діючого Президента.