(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Аналізуються особливості та наслідки франко-російського протистояння на теренах Дунайських князівств наприкінці ХVIII – на початку XIX ст. Автором обстоюється думка, що стратегічна роль Молдавії і Валахії для Російської імперії визначалася бажанням послабити Оттоманську Порту, закріпитися у гирлі Дунаю та на Балканах. Своєю чергою, геополітичні інтереси Франції мотивувалися необхідністю утримання Росії в таборі своїх союзників і намаганням поширити власний вплив на турецький уряд. Водночас, прагнення Росії анексувати Дунайські князівства були використані Наполеоном І для провокування австро-російських протиріч у регіоні.