(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджується активізація колоніальної політики Німецької імперії в 1882–1884 рр. Особлива увага приділяється ролі Отто фон Бісмарка в розв’язанні колоніальної експансії Німеччини. Висвітлюються перші колоніальні анексії, історія їх захоплення та території, які є стратегічно важливими для майбутньої колоніальної політики. Розглядається обговорення перших колоніальних надбань в суспільстві та обговорення даного питання в пресі. Характеризується значення колоній в міжнародному положенні та економічному розвитку країни.