(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються основні положення пан’європейського проекту Р. Куденхове-Калергі та їх зв’язок із історичними реаліями міжвоєнного періоду. Особлива увага звертається на розуміння сутності європейського об’єднання в проекті, обґрунтування його необхідності та запропонований шлях реалізації. Робиться висновок про те, що Пан-Європа була проектом альтернативного улаштування післявоєнної Європи, який мав за мету усунення проблеми періодичних війн та досягнення економічного благополуччя на континенті.