(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається роль чехословацької преси у розвитку демократичних тенденцій періоду “Празької весни”. Хронологічні рамки дослідження охоплюють період з березня по липень 1968р., що відповідає найбільш активній фазі розвитку процесу демократизації в Чехословаччині періоду “Празької весни”. Питання, що піднімались на сторінках чехословацьких періодичних видань, торкалися проблем політичного, економічного, соціального та культурного розвитку Чехословаччини. Думки і коментарі, що висвітлювалися в періодиці, не лише намагалися привести офіційну партійну, а, отже, і державну ідеологію у відповідність до реальної ситуації в країні, але й містили відверту, жорстку критику як існуючої системи, так і методів її реформування.