(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуто архівні джерела з історії віровчення та діяльності лідерів духоборів, молокан і скопців Таврійської губернії у першій половині ХІХ ст. Охарактеризовано представлення документів у фондах українських і російських архівосховищ, простежено документальну та наративну складові комплексу джерел, розкрито його репрезентативність, новизну та повноту, виявлені інформаційні можливості для реконструкції вчення та діяльності лідерів духоборської, молоканської та скопецької сект Таврійської губернії.