(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Здійснено історіографічний аналіз радянської історичної літератури, присвяченої питанням розвитку вищої аграрної освіти в Україні в 1953–1964 рр. Висвітлено тенденції, закономірності, підходи до розуміння сутності проблеми зазначених років. Показано проблеми, над якими працювали радянські науковці, досліджуючи перетворення М. Хрущова у сфері вищої сільськогосподарської освіти. Проблема підготовки кадрів сільських фахівців вищої кваліфікації в цей період піднімалася в переважній більшості робіт, однак практично відсутні комплексні дослідження питань функціонування та розвитку вищої сільськогосподарської школи.