(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті розкривається зміст дискусії з приводу концепції Української революції, яку автор веде з відомим вітчизняним істориком В. Солдатенком. Розглядаються погляди на історію Центральної Ради, її діячів - М. Грушевського, В. Винниченка, Д. Дорошенка та інших, яких В. Солдатенко характеризує як розробників цієї концепції. Дискутуються питання політичного і соціально-економічного змісту революційних подій. Автор статті ставить під сумнів точку зору В. Солдатенка, згідно якої політичні горизонти Української революції обмежувалися автономією України у складі перебудованої на федеративних засадах Російської держави, а її соціальні перспективи співпадали з більшовицькою програмою соціалістичних перетворень.