(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Досліджено наукові здобутки західних та російських вчених у вивченні режиму влади Віктора Януковича. З’ясовано, що найбільший внесок у пояснення його соціального базису, засобів впливу на суспільство та причин краху серед зарубіжних науковців здійснили Керстін Ціммер, Тарас Кузьо, Сергій Куделя та Сергій Скляров. Висвітлено специфіку західної та російської моделей до інтерпретації владної вертикалі 2010-2014 років. Робиться висновок про нестачу робіт фактологічного характеру.