(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті аналізується історична література, в якій досліджується становище православної церкви в Криму і Північній Таврії в кінці ХVIII – середині ХIХ ст., характеризується політика царського уряду щодо неї. Виявлено, що дореволюційні праці висвітлюють дане питання побіжно, але містять цінний довідково-статистичний матеріал. Характерною рисою праць радянських авторів був традиційний антиклерикальний підхід до розв’язання даної проблеми. Зроблено висновок, що ґрунтовні наукові дослідження відновилися тільки в пострадянський період.