(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті проаналізовано особливості освітнього рівня та соціального статусу земських вчителів Чернігівської губернії наприкінці ХІХ ст. Особливу увагу приділено таким аспектам питання, як рівень заробітної плати, причини плинності педагогічних кадрів, соціальні переваги прийняття на службу, вимоги до освітньо-кваліфікаційного рівня.